Navodila za prispevke

Slovnično brezhibne prispevke (z izjemo tistih, kjer so slovnične napake pripomoček za deavtomatizirano branje) pošlji na elektronski naslov revija.nebulae@gmail.com (začasno ostaja aktiven tudi naslov novizvon@gmail.com). Sprejemamo poezijo, prozo, dramatiko, prevode in hibridne forme.

Objavljamo izključno besedila, napisana v slovenskem jeziku. Prispevke sprejemamo vseh 12 mesecev v letu. Prispevke, prejete do 8. februarja, bomo upoštevali za spomladansko številke, prispevke, prejete do 8. septembra pa za jesensko. 

Oblikovanje:

  • Vsaka datoteka naj vsebuje ime in priimek oz. psevdonim
  • Vsaka literarna vrsta (poezija, proza, drama, hibridi, prevodi, strip itd.) naj bo v svoji datoteki.
  • Če iz besedila ni jasno razvidno, v katero literarno vrsto se uvršča, nam to dodatno sporoči.

Naenkrat lahko za vsako številko pošlješ največ 10 pesmi in/ali največ 15 strani proznega ali dramskega besedila. Pridružujemo si pravico, da objavimo le izbor besedil oz. odlomek in da neobjavljena dela morda uporabimo v prihodnjih številkah (avtorice_ji bodo pravočasno obveščene_i). Vsi objavljeni prispevki so lektorirani. 

Sprejemamo že prej objavljene prispevke pod pogojem, da je avtor_ica besedil(a) lastnica_k avtorskih pravic.

Če pošiljaš prevode tujih literarnih del, sklepamo, da si vnaprej pridobil_a dovoljenje avtorice_ja za morebitno objavo.

Izbrana objavljena besedila bomo uporabili tudi za namene promocije revije na družbenih in drugih omrežjih, v kolikor se s tem ne strinjaš, nam, prosimo, to javi.

S pošiljanjem prispevkov se strinjaš z lektorskimi popravki in z objavo pod licenco Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives.

Osebne podatke (v te podatke vključujemo tudi prispela besedila) hranimo in obdelujemo zgolj za namene objave in promocije revije in jih nikakor ne delimo s tretjimi osebami ali podjetji. Osebne podatke hranimo in obdelujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter drugo zadevno področno zakonodajo kot tudi skladno z Uredbo (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov (GDPR). Zbrane osebne podatke hranimo do trenutka, ko nam sporočite, da ne soglašate več s hranjenjem in obdelavo osebnih podatkov.

5 thoughts on “Navodila za prispevke

  1. Ali imate omejitev števila prispevkov istega avtorja? Je kakšen žanr (genre) za vas načelno nesprejemljiv? Hvala za skorajšnji odgovor.

    Edo Rodošek

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s